Club op zoek naar plaats 2 in Kortrijk

Kristof Blomme
| 59 reacties
Club op zoek naar plaats 2 in Kortrijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge moet zich vanaf dit weekend nog enkel concentreren op plaats twee. De Bruggelingen beginnen aan hun opdracht bij Kortrijk.

Anderlecht pakte afgelopen weekend de landstitel en dus rest er voor Club Brugge nog slechts één optie, zich helemaal richten op plaats twee. Ondertussen ging AA Gent al voorbij de Bruggelingen. De Buffalo's tellen één punt voorsprong op blauw-zwart. Mits winst bij KV Kortrijk op vrijdagavond wipt Club voorlopig opnieuw naar plaats twee.

KV Kortrijk heeft nog weinig te winnen in de play-offs. Het staat vijfde op zeven punten van plaats vier. Ironisch genoeg moeten de West-Vlamingen hopen dat Club Brugge tweede wordt. In dat geval speelt het nummer vijf in de competitie barrages voor een Europees ticket tegen de winnaar van play-off II. Indien Gent de tweede plaats bezet is die eer weggelegd voor de vierde in de stand, aangezien Cercle dan met het tweede ticket voor de Europa League gaat lopen.

Bij de thuisploeg is middenvelder Pavlovic geschorst. Reina en Bakour zijn out met blessures. Verbrugghe is in de kern opgenomen, maar twijfelachtig met een liesblessure. Bij blauw-zwart zit Vadis Odjidja zijn tweede en laatste schorsingsdag uit. Geraerts en Dahmane zijn nog niet wedstrijdfit. Donk keert terug uit schorsing.

De West-Vlaamse derby staat onder leiding van een andere West-Vlaming, Wevelgemnaar Frederik Geldhof. De match wordt om 20.30u afgetrapt in het Guldensporenstadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties