RC Genk neemt vlot afstand van Germinal Beerschot

Fabian Morren
| 181 reacties

Racing Genk heeft ook zijn laatste wedstrijd in groep B van de play-off 2 gewonnen. De Limburgers zetten Germinal Beerschot opzij: 2-0.

Genk-trainer Frank Vercauteren koos voor een experimenteel elftal. Zo liet hij onder meer Kevin De Bruyne aan de kant. In de aanvangsfase hadden de onuitgegeven elf van Genk het ook behoorlijk lastig. Germinal Beerschot zorgde dan ook voor de meeste dreiging, onder meer via Tosin Dosunmu.

De thuisploeg slaagde er toch in om gevleid op voorsprong te klimmen. Na een overtreding van Kristof Maes op de doorgebroken Orlando kon Fabien Camus vanaf de stip de 1-0 scoren. Nauwelijks vijf minuten later verdubbelde Yeboah met een heerlijke knal de Genkse voorsprong.

Na de rust probeerde Germinal Beerschot wat aan de achterstand te doen. Daniel Cruz kreeg een prima kans, maar de Colombiaan bewees vooral dat hij geen kopspecialist is. In de slotfase liet Germinal Beerschot-doelman Maes zich nog opmerken met enkele prima reddingen. Aan de score wijzigde niets meer.