Grembergen wint 15de finale Wisselbeker Top Sport

Gentil Dossche
| 0 reacties
Grembergen wint 15de finale Wisselbeker Top Sport
Foto: © SC

Pas in de slotminuten werd de wedstrijd in zijn definitieve plooi gegoten. Voordien hadden de talrijke toeschouwers kunnen genieten van een snel gespeelde spannende en faire wedstrijd die alle kanten uit kon.

Om tot in de finale te geraken van het 15de Wisselbekertornooi Top Sport Lebbeke legden beide ploegen een haast identiek parcours af.

Grembergen won in de schiftingen van VK Hamme, KV Sint-Gillis en Eendracht Zele, maar verloor thuis van Sparta Waasmunster. Als 2de in groep B kregen ze dan Sint-Gillis-Waas voorgeschoteld in de kwartfinales. Zowel de heen- als de terugwedstrijd werd winnend besloten. In de halve finale bleek SK Berlare een maatje te klein.

Rapide Lebbeke startte het tornooi in mineur met een nederlaag bij SKV Overmere. Wetteren-Kwatrecht, Oudegem en Jong Lede gingen nadien afgetekend voor de bijl. Als 2de in groep C speelde Rapide een schitterende match bij Dilbeek en won nadien ook verdiend thuis. Ook Robur Moerzeke kon Rapide niet uit de finale houden.

Grembergen begon het sterkst aan de finale en Rapide had in het eerste gedeelte weinig in de pap te brokken. Na een snelle uitbraak bediende Daan Waegeman de mee opgerukte Jelle Van de Velde en Yannick Bicqué was kansloos (23’). Rapide reageerde en begon eindelijk echt te voetballen. Bij een scrimmage voor doel werd tot 2 keer toe de bal afgeblokt (32’). Michael “Speedy” Mannaerts kopte een vrije trap van Joran Sanders op de lat (39’). Toen Farid Goreishvand een voorzet van Kenny Viette onvoldoende kon wegwerken vlamde Moussa Ogab de gelijkmaker tegen de netten (40’).

Ook na de pauze was het bij Grembergen pompen of verzuipen en zat het publiek op het randje van de stoel. Een voorzetschot van Viette ging rakelings naast de verste paal (53’). Aan het uur vlamde Michiel De Prins staalhard op doel. Bicqué had een knappe save in huis. Rapide eiste het meeste balbezit op maar moest blijven uitkijken voor de tegenaanvallen. Een schot van Mannaerts dwarrelde op de rand van de lijn terug in het veld (79’). Zowat iedereen keek al uit naar de strafschoppen tot Grembergen snel counterde en de vrijgelaten Daan Waegeman het Lebbeekse lot bezegelde (88’).

Grote vreugde bij SK Grembergen en geslagen ontgoocheling aan de kant van Rapide. Toch kan er geen gewag worden gemaakt van “verliezers” want die waren er vandaag zeker niet. Tenzij diegenen die niet aanwezig waren natuurlijk.

SK Grembergen:Goreishvand, Van Uytvange, Van de Velde, Baetens, Waegeman, Buyle, De Kegel, Van der Stockt, Vanherpe, De Prins, Matthyssens, Spruyt, Dierick, Decaestecker, Huylebroeck.

Rapide Lebbeke:Bicqué, K. Scheerlinckx, J. Scheerlinckx, Piens, Courtmans, Viette, De Brabander, Van Driessche, Mannaerts, Sanders, Ogab, Callebaut, Van den Abbeele

Doelpunten: 23’ Van de Velde 1-0; 40’ Ogab 1-1; 88’ Waegeman 2-1

Scheidsrechters:Jan Arijs, Erik De Wilde, Johan De Decker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties