Van Gaal: "Mijn imago is nog nooit zo goed geweest"

Van Gaal: "Mijn imago is nog nooit zo goed geweest"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis Van Gaal heeft reeds een boerenjaar met Bayern achter de rug. De Nederlandse coach bracht de titel en de beker al naar München. Zaterdag kan hij daar de CL-beker aan toevoegen.

In de Duitse krant Bild kijkt Van Gaal terug op een geslaagd eerste seizoen bij de Duitse grootmacht. "Trots is niet het goede woord. Ik ben tevreden. Ik ben blij dat het voetbal van Bayern zo veel mensen vermaakt. Wat ik ook erg prettig vind, is dat ik hier een goed imago heb. Dat is nog nooit zo goed geweest."

In het begin van het seizoen was dat nochtans anders. "Ik heb gezegd dat we geduld moesten hebben, omdat in mei het kampioenschap zou worden vergeven", blikt Van Gaal terug. "Bij Ajax en Barcelona kende ik ook een moeilijke start. Zo'n proces kost gewoon tijd. In Amsterdam heeft het publiek eerst een halfjaar om Johan Cruijff geroepen."

"Ongelooflijk is mijn lievelingswoord, ook in de Duitse taal", gaat Van Gaal verder "Omdat er zoveel dingen zijn die ik echt ongelooflijk vínd. Maar voor dit seizoen bij Bayern kan ik het woord gerust gebruiken. Ik vind het niet normaal om gelijk al zoveel te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties