"Lage Landen boeken vooruitgang in strijd om WK 2018"

Anthony Van der Planken
| 4 reacties
"Lage Landen boeken vooruitgang in strijd om WK 2018"
Foto: © SC

De Lage Landen hebben een opmerkelijke vooruitgang geboekt in de strijd om het WK 2018. Dat is de conclusie van World Football Insider, een gespecialiseerde website die de strijd om de WK-organisatie op de voet volgt.

World Football Insider is een autoriteit in zijn vakgebied. De site bericht over het extrasportieve aspect van het voetbal en volgt dit jaar in het bijzonder de strijd om de WK's van 2018 en 2022 op de voet. WFI stelde vandaag zijn tweede World Cup Bid Power Index voor, een ranglijst waarin de site de negen kandidaturen voor beide WK's beoordeelt. België en Nederland doen het daarin opvallend beter dan enkele maanden geleden.

Lage Landen vijfde, Engeland favoriet

Engeland staat weinig verrassend eerste in de ranglijst. De Engelsen kenden de afgelopen weken een aantal interne strubbelingen, maar omwille van de kordate aanpak van de FA zou de schade meevallen, zo meent WFI. Engeland haalt in totaal 65 op 100, twee punten meer dan het verrassende Qatar, dat wel enkel kandidaat is voor het WK van 2022. Rusland vervolledigt de top drie.

De vierde plek is voor de Verenigde Staten, en op de vijfde plaats vinden we de Lage Landen terug. België en Nederland delen die plek met Zuid-Korea. Onze kandidatuur doet het dus beter dan Australië en het duo Spanje - Portugal, twee bids die bij de start van de campagne nog als topfavorieten werden beschouwd. Japan sluit het rijtje af op de negende plek.

België en Nederland doen zo opmerkelijk beter dan bij de eerste editie van de ranking, die in februari werd gepubliceerd. De Lage Landen halen drie punten op en winnen zo een plaats. WFI prijst vooral de beslissing om Ruud Gullit aan te stellen als president van de Holland-Belgium Bid. Ook het idee van een groen WK, mét ecologische stadions, blijkt een goede zet. De sterkste punten van de kandidatuur blijken echter het uitgebreide transportnetwerk en de uitgekiende stadionplannen.

Het grote verschil met de top drie ligt hem vooral in het financiële aspect. Engeland, en zeker Rusland en Qatar hebben een stevige financiële basis en slaan op die manier een gat met de rest. Het is afwachten of ook de FIFA-leden zich laten leiden door het grote geld. In december beslissen zij wie in 2018 en 2022 het WK mag organiseren.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties