Kritiek op Green: "Hand van de stomkop"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Kritiek op Green: "Hand van de stomkop"
Foto: © SC

Robert Green zal nog enkele nachten niet goed slapen na zijn blunder tegen de VS. De nationale doelman van Engeland werd door Steven Gerrard nog in bescherming genomen, maar in de Britse pers wordt hij meedogenloos afgemaakt.

Engeland leek tegen de Verenigde Staten met een voorsprong de rust in te gaan. Tot Robert Green echter in de fout ging. De doelman van West Ham liet een eenvoudig schot van Clint Dempsey knullig door de vingers glippen.

De Engelse kranten waren bikkelhard voor Green. We selecteerden een greep uit de inventieve woordspelingen:

“Hand of clod”

News of the World en Sunday Mirror verwijzen naar het doelpunt van Diego Maradona op het WK in 1986. Hij scoorde toen met de “Hand van God”, Green blunderde met de “Hand van de stomkop”.

“Tainted Glove”

De Sunday Mirror haalt zijn inspiratie ook bij de muziek. De hit “Tainted Love” van Softcell wordt omgevormd tot “Tainted Glove”, ofte “Rotte handschoen”

“Stars and Tripe”

Voor de Verenigde Staten was het gelijkspel tegen Engeland een groot succes, maar voor de Engelsen een teleurstelling: “Sterren en troep”, verwijzend naar de Amerikaanse vlag.

“Don’t panic”

Niet iedereen is negatief. De Daily Star spaart Green en blijft in de wereldtitel geleven: “Don’t panic. We will still bring the cup home.” “Geen paniek. We brengen de wereldbeker nog naar huis.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties