Jacobs: "Nog geen enkel bod voor Boussoufa of Polak"

Jacobs: "Nog geen enkel bod voor Boussoufa of Polak"
Foto: © SC

Ariël Jacobs leidde vandaag zijn eerste training van het nieuwe seizoen. De paarswitte coach heeft nog heel wat werk voor de boeg en leeft nog in onzekerheid over hoe zijn kern er in september juist zal uitzien.

Er is immer nog heel wat mogelijk in die tijd. Rond deze tijd van het jaar vliegen de geruchten in het rond, maar Jacobs maakt zich daar blijkbaar absoluut niet druk om. “Daar moet een coach mee leren leven”, aldus Jacobs. “Elk jaar vertrekken er wel spelers en komen er bij. Nu moet ik wel zeggen dat voor Boussoufa nog geen enkel concreet bod binnengekomen is. Hetzelfde geldt voor Polak, die ook al aan een paar clubs gelinkt wordt.”

Ondertussen heeft hij wel al vier nieuwe spelers ter beschikking. Hoe sterk die zijn, zal hij in de komende weken moeten evalueren. “Ik heb ze nog niet zien spelen. Enkel met Kljestan heb ik al een lang gesprek gehad. En met Lecjaks zal ik één dezer dagen wel eens praten. Nee, ik heb de rest ook nog niet op video gezien.”

Met 33 spelers is de kern van Sporting nu nog veel te groot. Het bestuur zal deze nog afslanken, maar voor Jacobs mogen er pas op 15 augustus spelers worden uitgeleend. “Ik weet niet wie er nog gaat vertrekken. Van een Siani weten we bijvoorbeeld niet of die gaat blijven of vertrekken. Pas op 15 augustus zal ik een idee hebben van wie er mag uitgeleend worden.”

Jacobs wou ook nog even terugkomen op de situatie van Marcin Wasilewski. “Tussen tien minuten invallen in een match die in het teken van emotie stond en ook echt weer tot de achttien behoren, schuilt een wereld van verschil. Iedereen kon vandaag ook zien dat Wasyl nog een hele lange weg te gaan heeft. Ja, er is al gepraat over een bijkomende rechtsback, maar daar is nog niets over beslist.”

Ten slotte wou Jacobs nog iets kwijt over het sms’je met succeswensen dat hij aan Milan Jovanovic stuurde. “Ik had eigenlijk liever indien daar niks over geweten was. Dat is geen PR voor mezelf. Ik denk niet dat ik ooit trainer van Liverpool ga worden. Of van Moskou, want ik heb ook naar Odemwingie een bericht gestuurd. En naar onze Bernardez. Maar mijn Spaans is blijkbaar nog niet zo goed, want hij stuurde nog niets terug. (lacht) Onyewu is veranderd van gsm-nummer, maar Kljestan gaat me zijn nieuw bezorgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties