Ploegvoorstelling: Mathijssen staat in Charleroi voor zware taak

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Ploegvoorstelling: Mathijssen staat in Charleroi voor zware taak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen kende de voorbije seizoenen weinig succes bij Club Brugge en Lokeren. In zijn vertrouwde omgeving in Charleroi hoopt hij de sceptici van antwoord te dienen. Al wordt dat niet makkelijk.

KERN

Lange tijd oogde de kern van Sporting Charleroi onvoldoende voor eerste klasse. De Waalse club verloor met Gregory Christ en Abdelmajid Oulmers enkele belangrijke pionnen op het middenveld, vooraan is het vertrek van Habib Habibou een grote aderlating. Met de late transfers van Adekamni Olufade en belofteninternational Naïm Aarab oogt het geheel toch iet degelijker.

De 25-jarige Onur Kaya heeft al vijf jaar ervaring op het hoogste niveau in Nederland (75 wedstrijden en 7 doelpunten voor Vitesse) en Ederson komt definitief over van Racing Genk. Charleroi shopte opnieuw in Frankrijk, maar John Tshibumbu en Zakara Diallo moet nog bewijzen dat ze een meerwaarde zijn voor de Belgische competitie. Net als de Israëliër Eitan Tibi.

De belangrijkste verschuiving in Charleroi vindt waarschijnlijk plaats in de dug-out. Daar neemt Jacky Mathijssen na drie jaar weer zijn plaatsje in. De Limburger stuwde de Karolo's bij zijn vorige passage naar een hoger niveau. Dat wordt nu opnieuw van hem verwacht.

In: Adekamni Olufade (AA Gent), Ederson (Racing Genk), Onur Kaya (Vitesse), Cedric Ciza (Anderlecht), Moussa Gueye (Bergen), John Tshibumbu (Cannes), Eitan Tibi (Beitar Jeruzalem), Zakara Diallo (Beauvais), Naïm Aarab (Larissa), Peter Franquart (Rijsel)

Uit: Sébastien Chabbert (AS Monaco), Gregory Christ (STVV),  Abdelmajid Oulmers (einde contract), Guedioura (Wolverhampton), Geoffrey Mujangi-Bia (Wolverhampton, uitgeleend), Ilombe Mboyo (KV Kortrijk, uitgeleend), Jan Lella (Boussu Dour, uitgeleend), Mouhssine Iajour (Casablanca), Mahamadou Kéré (Konyaspor), David Vandenbroeck (Zulte Waregem), Habib Habibou (Zulte Waregem)

VERWACHTING: Degradatiekandidaat

Jacky Mathijssen kent het huis en het huis kent Jacky Mathijssen. Het bestuur van Sporting Charleroi heeft bovendien veel vertrouwen in zijn trainerscapaciteiten en dat is geen onbelangrijk gegeven in het Zwarte Land. We twijfelen er echter aan of Mathijssen een vervolg kan breien aan de krachttoer bij zijn vorige passage. De kern van Charleroi oogt immers niet versterkt en vocht vorig seizoen al tot het einde tegen de degradatie. Veel meer zit er dit seizoen waarschijnlijk niet in.

BLIKVANGER: Adekamni Olufade

De late transfer van Adekamni Olufade moet de fans van Charleroi toch iets meer vertrouwen geven voor het nieuwe seizoen. Zo moet Cyril Théréau niet alleen voor de doelpunten zorgen. Het valt alleen nog af te wachten of de Togolees zijn beste niveau terug kan bereiken na de knieproblemen van de voorbije jaren. (AN)

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 15de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties