Ploegvoorstelling: Overgangsjaar voor Germinal Beerschot

Steurbaut Kersten
| 122 reacties
Ploegvoorstelling: Overgangsjaar voor Germinal Beerschot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot heeft een woelig seizoen achter de rug en dat belooft dit seizoen niet anders te worden. Trainer Glen De Boeck zal over een fikse portie doorzettingsvermogen mogen beschikken om de motor volledig op toerental te krijgen.

KERN

Het is heel stil gebleven in de catacomben van Germinal Beerschot. Toch wat transfers betreft. Trainer Glen De Boeck is voorlopig de enige nieuwkomer op de ploegfoto van de Antwerpse club.

De nieuwe oefenmeester schreeuwt om versterking, maar moet het voorlopig stellen zonder nieuwkomers. Het bestuur belooft om de wensen van de trainer in te willigen. Die wil graag nog een scorende spits en een centrale verdediger. De namen van Wesley Sonck en Hernan Losada circuleren in de wandelgangen van het Olympisch Stadion.

Zo komt alle druk voorlopig op de schouders van Bart Goor. De 37-jarige middenvelder was tot zijn blessure de draaischijf van Germinal Beerschot. Daarna zakte de fusieclub helemaal weg.

Het wordt ook uitkijken naar Mats Rits. Het 16-jarige talent moet dit jaar een stap vooruit zetten als hij al het goede wat er over hem gezegd wordt, wil bevestigen. Verdediger Kurt Van Dooren zien we voorlopig niet terug. Hij werd doorgestuurd naar de B-kern.

In: Glen De Boeck (Cercle Brugge)

Uit: Ivan Leko (Lokeren), Matti Van Minnebruggen (Waasland, uitgeleend), Nadjim Haroun (Dender), Ajub Masika (Racing Genk), Paul Kpaka, Daniel Owusus, King Osei Gyan

VERWACHTING: Play-off 2

Het wordt een overgangsjaar voor Germinal Beerschot. Glen De Boeck kan de club op termijn naar een hoger niveau loodsen, maar de ex-speler van Anderlecht heeft op het Kiel nog veel werk voor de boeg. Zo moet er eerst meer discipline in de rangen komen. Het overgewicht van Dawid Janczyk, de conditionele achterstand van Guillaume François en de wanprestatie tegen Antwerp zijn tekens aan de wand dat het daar niet goed zit. Aan Glen De Boeck om daar verandering in te brengen. Als hij tenminste voldoende tijd krijgt. 

BLIKVANGER: Bart Goor

Zonder nieuwkomers zijn de ogen weer allemaal gericht op de 37-jarige Bart Goor. De flankspeler was vorig jaar de exponent van het flitsende Germinal Beerschot voor de winterstop. Een knieblessure gooide echter roet in het eten van club en speler. Goor is net op tijd klaar om Germinal Beerschot van bij de start van het seizoen inzet, schwung en grinta bij te brengen. Draait Goor, dan kan hij opnieuw voor carnaval op het Kiel zorgen. Anders zou het wel eens een heel moeilijk seizoen kunnen worden voor de Ratten. (AN)

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 10de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties