Brys: 'Onze zege was verdiend'

Dennis Smeyers
| 6 reacties
Brys: 'Onze zege was verdiend'
Foto: © SC

Marc Brys won zijn derde wedstrijd op rij, en mag volgende week met het maximum van de punten richting Brugge rijden. De coach was uiteraard erg tevreden.

'Onze zege was verdiend,' aldus Brys.  'We waren voetballend beter dan Lierse en heersten over het middenveld.  We speelden in deze derby met ons hart en ons hoofd, en dat had ik mijn spelers ook gevraagd.'  Brys gaf zijn collega Anthuenis wel gelijk toen die stelde dat Mechelen net als Lierse alleen maar halve kansjes heeft bijeengevoetbald. 

'We waren ook te weinig balvast, maar we hadden de wedstrijd wel onder controle.  Bij het begin van de tweede helft waren we die even kwijt, maar we hebben ze kunnen herstellen met een prachtig doelpunt.'  De coach zag toch ook een minpuntje.

'Na het doelpunt zou je denken dat je dan kan doordrukken, dat het doelpunt rust brengt.  Dat deed het niet, er sloop zelfs onrust in het team, waardoor Lierse toch nog kan opzetten.'  Brys mag nu met het maximum van de punten naar Club Brugge.

'Dat is natuurlijk leuk, om zo naar het grote Club Brugge te kunnen gaan, maar we houden onze beide voetjes op de grond,' blijft de trainer bescheiden.  'Dit maximum van de punten is vooral een beloning voor onze groep, die veel homogeniteit uitstraalt op het veld, en een grote honger heeft.  Voor een coach is dat geweldig.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties