Mathijssen: "Proberen te voetballen en dat mislukte"

Mathijssen: "Proberen te voetballen en dat mislukte"
Foto: © SC

Jacky Mathijssen werd na de euforie van het gelijkspel tegen Anderlecht weer met de neus op de feiten gedrukt tegen Racing Genk. Dit Charleroi heeft nog een kwaliteitsinjectie nodig.

"We zijn met een ander plan naar hier gekomen", aldus de Charleroi-coach. "Als je zo makkelijk doelpunten laat scoren, maak je het jezelf onmogelijk. We hebben het op een voetballende manier geprobeerd en dat is mislukt."

Wat ik tijdens de rust gezegd heb? "Dat we in functie van volgende week moesten voetballen. We moesten samen nog 45' spelen, maar het was al over. Dan moet je dingen proberen die ons volgende week van pas kunnen komen. Daarom liet ik ook Losada 90' staan en probeerde ik een alternatief op de rechtsachter."

"Je moet de waarheid van het moment ook erkennen: we spelen tegen een ploeg die goed voetbal brengt en waar alles momenteel lijkt te lukken. Uit een halve kans scoren ze. Je moet dat accepteren en er lessen uit trekken voor de toekomst."

Mathijssen zag ook spelers die hem ontgoochelden. "Sommigen die mij begonnen te overtuigen, hebben me vandaag teleurgesteld. Bepaalde taken zijn niet uitgevoerd en sommigen waren niet op hun normale niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties