Nigeria wil niet dat "racistisch" Rusland WK 2018 krijgt

Nigeria wil niet dat "racistisch" Rusland WK 2018 krijgt
Foto: © SC

De Nigeriaanse voetbalbond wil niet dat de FIFA het WK van 2018 toewijst aan het "racistische" Rusland. Aanleiding is een rel rond Peter Odemwingie.

Een spandoek tijdens een wedstrijd van Lokomotiv Moskou heeft de Russische kandidatuur voor de WK's van 2018 en 2022 in serieuze problemen gebracht. Een aantal supporters haalden tijdens de wedstrijd een doek boven met daarop een banaan en de tekst "Thanks West Brom", een verwijzing naar het vertrek van de Nigeriaan Peter Odemwingie (ex-La Louvière) naar de Engelse club.

Die racistische boodschap bracht de Russische kandidatuur in verlegenheid. Andere kandidaten zien in het incident een bevestiging van de slechte reputatie van de Russische voetbalfans. Odemwingie deed er nog een schep bovenop door te stellen dat hij tijdens zijn verblijf in Moskou regelmatig lastig gevallen werd.

De Nigeriaanse voetbalbond treed nu in actie. Het stuurde een brief naar de FIFA met de vraag om in te grijpen en het WK van 2018 of 2022 zeker niet aan Rusland toe te wijzen. Slecht nieuws dus voor de Russen, zeker omdat de Nigeriaan Amos Adamu één van de 24 stemgerechtigde leden van het Uitvoerend Comité is, dat straks beslist over de toewijzing van beide WK's. Ook België en Nederland dingen samen mee naar die toernooien.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties