Jeurissen gaf geen instructies voor trainers naar tribune te sturen

Jeurissen gaf geen instructies voor trainers naar tribune te sturen
Foto: © SC

Maar liefst vijf trainers werden dit weekend naar de tribune gestuurd. HBvL zorgt samen met scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen naar een verklaring voor het fenomeen.

"Een trainer mag in de neutrale zone zijn spelers instructies geven, maar mag zich niet uitlaten over de wedstrijdleiding, dat is klaar en duidelijk", aldus Robert Jeurissen. "Doet hij dit toch, dan krijgt hij eerst een mondelinge waarschuwing. Blijft de trainer dan over de schreef gaan, wordt hij naar de tribune verwezen. Soms gebeurt dit ook onmiddellijk. Wanneer? Als de kritiek kwetsend is, de coach het veld oprent, met iets gooit of de vierde scheidsrechter aanraakt."

Dat er dit weekend vijf werden weggestuurd, is toeval volgens Jeurissen. "Ik heb niet gevraagd om ze meteen naar de tribune te sturen als ze rechtstaan van hun zitje. Het is dus toeval dat dit nu met meerdere trainers in één weekend gebeurt. Ik heb voor het seizoen wel aangegeven dat de vierde scheidsrechters het gedrag van de coaches in de technische zone correct moeten aanpakken. Ik besef ook dat trainers meeleven met hun ploeg, maar ze mogen niet alles en moeten dus hun gezond verstand gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties