Mpenza vindt dat het weer goed zit bij Lukaku

Mpenza vindt dat het weer goed zit bij Lukaku
Foto: © SC

In Het Laatste Nieuws vertelt Mbo Mpenza dat Anderlecht zich geen zorgen moet maken over Romelu Lukaku. Volgens hem zit de 17-jarige spits goed in zijn vel.

"Ik heb altijd gevonden dat Romelu zich geen zorgen moest maken", zegt Mpenza die ook eens vier maanden niet scoorde. "Hij maakt nog steeds een enorme vooruitgang. Zijn goals in Sint-Truiden zullen bevrijdend gewerkt hebben. Maar ik vind niet dat je kan spreken van 'weer gelanceerd zijn', dit maakt gewoon deel uit van zijn progressie."

"Elke spits maakt eens een dip door, daar is hij ook niet aan ontkomen. Maar ik vond bijvoorbeeld tegen Duitsland dat hij telkens iets goeds deed als hij de bal goed kreeg. En de manier waarop hij scoorde in Sint-Truiden, is die van een spits die zich goed voelt, ook in het hoofd. Anders maak je zo'n goals niet."

"Zijn goals zijn op het goeie moment evallen met het oog op de match tegen Zenit", meent Mpenza. "Want donderdag zal Anderlecht al zijn kwaliteiten nodig hebben. Fysiek oogt Romelu in elk geval goed. Hij heeft wat meer tijd nodig gehad door die gemiste voorbereiding, maar stillaan komt alles terug. Daar heb ik ook nooit aan getwijfeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties