Bolat: "Nooit als een gek op Mununga vliegen"

Nico Wieme
| 17 reacties
Bolat: "Nooit als een gek op Mununga vliegen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinan Bolat leek op weg om zijn ploeg aan een punt te helpen bij KV Mechelen, maar tien minuten voor tijd moest de Standarddoelman zich toch gewonnen geven. "Zo'n doelpunt binnenkrijgen, is heel erg."

Met enkele goede tussenkomsten behoedde Sinan Bolat Standard voor een achterstand, maar tien minuten voor tijd was de Turkse Belg kansloos op een kopbal van Boris Pandza. "Ik voelde mij goed in mijn vel. Alles zat mee in deze match. Ik wou zeker geen tegendoelpunt. Dan is het bijzonder jammer dat we er op zo'n manier één binnnenkrijgen."

Wat de doelman van de Rouches met "zo'n manier" bedoelde, legde hij onmiddellijk uit aan onze redactie. "Het begint met die vrijschop die er nooit mag komen. Joachim Mununga kon geen kant meer op, dan mag je niet als een gek op hem vliegen. Het stond toen nog 0-0 en dan moet je rustig blijven. De fout was er en dan zou iedereen zijn man moeten houden, maar de concentratie was er niet meer en daardoor viel dat doelpunt."

Voor Bolat kwam die late nederlaag hard aan. "We waren gekomen om de drie punten te pakken. Naarmate de match vorderde, stelden we ons tevreden met een punt. Dat zou mooi meegenomen geweest zijn, want hier gaan nog veel ploegen in het zand bijten."

Geen hoerastemming meer

Na twee zeges op rij is de hoerastemming nu wat verdwenen bij de Luikenaars. "Met die zeges tegen Kortrijk en Cercle waren we goed begonnen voor een reeks, maar het mag niet zijn. We hebben een jonge ploeg en hebben tijd nodig om elkaar te wennen. De automatismen kunnen alleen maar komen door veel te trainen. We moeten nu met deze ploeg voort, want de transfermarkt is gesloten. Iedereen kan zeker het niveau aan", besloot Bolat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties