Kagelmacher: "Kreeg geen 2de kans bij Real"

Benny Gillain
| 23 reacties
Kagelmacher: "Kreeg geen 2de kans bij Real"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gary Kagelmacher, de verdediger van Germinal Beerschot, speelt vanavond tegen promovendus Eupen. Hij vertelt in gva over zijn verleden.

Voor Kagelmacher de overstap naar Beerschot maakte, verdedigde hij de kleuren van Real Madrid.

De Uruguayaan viel op tijdens het WK-19 in Canada. Het moest wel snel gaan, want enkele dagen later verstreek de transferdeadline. Maar wie zou dat niet willen? Als Real je vraagt, weiger je niet."

"Drie jaar speelde ik voor Real, altijd in het tweede elftal", zegt Kagelmacher in Gazet van Antwerpen. "Op het einde van mijn tweede jaar had Real heel wat geblesseerden in de verdediging en kwam ik plots aan de aftrap."

"Een paar uur voor de wedstrijd zei de trainer me dat ik zou spelen. Ik was verschrikkelijk nerveus. Heel Uruguay sprak er over. Op tv, in de kranten: een landgenoot die bij Real aan de aftrap kwam, groot nieuws!"

"Casillas, Van der Vaart, Robben, Raul, Higuain en Metzelder speelden toen ook. Ik was bang dat ze me belachelijk zouden maken, maar het zijn leuke jongens."

"Ik heb lang gehoopt op een tweede kans in Madrid, maar die kwam er niet. Toen mijn contract afliep, had ik voor mezelf al uitgemaakt dat ik elders aan de slag wilde."

Het werd Beerschot. Kagelmacher: "Het enige dat ik hier vreemd vond, was dat we ons omkleden in het stadion en dan met onze auto naar het trainingsveld een dikke kilometer verder rijden. Dat is ietwat apart, ik zie het bij Real niet meteen gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties