AA Gent beleeft dramatische avond

Fabian Morren
| 43 reacties

AA Gent was geen partij voor Sporting Lissabon. De Portugezen smeerden de Buffalo's een 5-1 nederlaag aan. Voor Gent was het de achtste opéénvolgende nederlaag in Europa.

De wedstrijd was voor Gent dramatisch begonnen. Na vijf minuten spelen al opende Salomao de score met een mooi schot in de hoek. Leidson kon luttele minuten later de 2-0 scoren. Even leek er weer hoop wanneer doelman Hildebrand de bal loste en Wils kon profiteren. Het was een warme avond in Lissabon en het werd er alleen maar warmer op. Liedson zorgde op aangeven van Pereira voor de 3-1. AA Gent was een maat te klein en nog voor rust scoorden de Portugezen een vierde treffer. Maniche mocht al te makkelijk door de defensie van de Buffalo's snijden en met wat geluk scoorde hij de 4-1.

Franky Dury greep in bij de rust en bracht zowel Coulibaly als Grondin in de ploeg. Het spelbeeld bleef na rust echter hetzelfde. Sporting was veel te sterk en dwong kans op kans af. De defensie van Gent wist zich geen raad met Leidson. De spits zorgde nog voor de 5-1 waarna de thuisploeg rustig de wedstrijd uitspeelde. De trip naar Lissabon is voor Gent er één om zo snel mogelijk te vergeten.