Mununga: "Ik wou op die kerel slaan"

Mununga: "Ik wou op die kerel slaan"
Foto: © SC

Joachim Mununga beklaagde zich na de wedstrijd tegen Westerlo over racistische opmerkingen van spelers en supporters. De aanvoerder van KV Mechelen is nog steeds boos en vraagt zich af of er wel nog buitenlanders in België moeten spelen.

"Al ben ik zelf een Belg. Geboren en getogen. Wel met Congolese roots, waar ik overigens erg trots op ben", zegt Mununga in HLN. "Zelfs de dag erop was ik nog 'fou de rage', gek van colère. Ik had echt zin om op die kerel te slaan. Ik wilde de rekening meteen vereffenen. Nu heb ik er spijt van dat ik me niet heb laten respecteren. Benteke zei me ook: 'Je moet zorgen dat je reageert voor ze je uit elkaar halen'."

"Ik weet dat ik als aanvoerder het voorbeeld moet tonen, dat ik moet kunnen incasseren en braaf moet zijn. Maar in de eerste plaats ben ik een mens met gevoelens. Als ze me beledigen omwille van mijn huidskleur, dan is het reglement even van ondergeschikt belang. Zelfs de trainer begreep me", vertelt Mununga.

De aanvaller was zelf verrast door de aanvoerdersband die hij in het begin van het seizoen kreeg van coach Marc Brys. "Ik stond er zelf ook van te kijken", bekent hij. "Ik zag het als een hele eer en ik was ook niet bang om die rol op te nemen. Om het vulgair te zeggen: ik heb altijd al een grande gueule gehad, als kind had ik al een grote mond. Als ik wat te zeggen heb, zal ik het zeggen. Of het je nu aanstaat of niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties