Donk: "Ik voel me misbegrepen in Brugge"

Donk: "Ik voel me misbegrepen in Brugge"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Ryan Donk is dit seizoen al dikwijls het middelpunt van controverse geweest. De Nederlander blijft echter het vertrouwen van zijn trainer behouden, maar heeft het wel moeilijk met de reacties van het publiek.

Donk krijgt het Brugse publiek maar niet op zijn hand. "Het publiek blijft kritisch naar mij toe, dat hoor ik aan de geluiden die ze maken als ik eens een foute pass geef", zegt hij in HBvL. "Ik word harder aangepakt dan anderen. De reactie op fouten die ik maak en die op fouten van andere spelers, daar zit een groot verschil op."

Zijn nonchalante speelstijl zou het grootste struikelpunt zijn. "Ach, iemand heeft eens geroepen dat Ryan Donk nonchalant is en iedereen blijft het maar herhalen. Ik denk dat het door mijn lengte komt. Ik ben een groot persoon, die geen fouten mág maken. Maar ik ga mijn stijl niet veranderen. Daarbij, ik los niet alles op een mooie manier op. Soms trap ik de bal wél in de tribune, maar dan krijg ik toch boegeroep. Voor sommige mensen kan ik nooit goed doen, ik voel me soms misbegrepen in Brugge."

Carl Hoefkens krijgt dan weer wel alle steun. "Ik heb de indruk dat Carl sneller vergeven wordt, ja. Maar dat heb je bij alle spelers, niet iedereen is gelijk. Hoefkens is een van de lievelingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties