Wordt er gevoetbald? "Ons veld is een zwembad"

Steurbaut Kersten
| 64 reacties
Wordt er gevoetbald? "Ons veld is een zwembad"
Foto: © SC

Regen dreigt roet in het eten te gooien tijdens de laatste speeldag van de heenronde in eerste klasse. Bij verschillende ploegen liggen de velden er zo slecht bij dat er vanavond mogelijk niet gespeeld wordt.

Bij competitieleider Racing Genk wachten ze af. “Ons veld is verzadigd. Voorlopig kan er nog gevoetbald worden, maar we hebben de bond gevraagd om de scheidsrechter vroeger te sturen. Om 17u delen we mee of er gespeeld wordt”, laat de Limburgse club aan de VRT weten.

Ook op het Kiel zorgt de overvloedige regenval voor problemen. "De zijkanten van het veld staan onder water, net als een deel van het vak van de bezoekende supporters. We zijn volop aan het pompen, maar het zou nu best wel stoppen met regenen.”

Op Eupen klink het nog erger:  “Ons veld is een zwembad. Het blijft hier maar regenen. We hopen dat het ophoudt zodat we kunnen spelen."

In Brugge, Lokeren en Charleroi doen er zich voorlopig geen problemen voor. In Gent, waar morgen de topper tegen Anderlecht wordt gespeeld, verwachten ze ook geen problemen.  “Het veld ligt er niet goed bij, maar we denken dat het tegen zondagavond geen probleem mag zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties