Van Gijseghem: "Geen idee hoe we dit moeten oplossen"

Nico Wieme
| 36 reacties
Van Gijseghem: "Geen idee hoe we dit moeten oplossen"
Foto: © SC

Daan Van Gijseghem mocht voor de derde opeenvolgende competitiematch opdraven centraal achterin bij Club en toonde zich opnieuw secuur. "Iedereen mag nu wel eens in de spiegel kijken."

Normaal gezien loopt het na een wedstrijdje tussen Club en Cercle storm in de mixed zone van Jan Breydel en is het lopen van hot naar her om alle spelers te kunnen horen. Dat was dit keer wel anders. De Cerclespelers verkozen een feestje boven interviews en ook de spelers van blauw-zwart daagden niet op. Daan Van Gijseghem was de uitzondering op de regel. "Iedereen is ontgoocheld. Ik begrijp wel dat de anderen niet willen komen. Ik heb ook getwijfeld, maar ik wil mijn verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan."

De Oost-Vlaming gaf toe dat het verlies tegen Cercle hard is aangekomen. "Elk verlies doet pijn, zelfs dubbel zoveel pijn als dat tegen de buren gebeurt. We hebben mooi voetbal gebracht, maar het ontbrak ons aan efficiëntie. We zitten in een negatieve spiraal en moeten hieruit. Bepaalde spelers zijn totaal uit vorm, maar we moeten als groep reageren."

Van Gijseghem bleef ons het antwoord schuldig op de vraag hoe het nu verder moet met dit Club. "Iedereen mag eerst eens in de spiegel gaan kijken. Het zal op karakter moeten gebeuren. We beseffen dat dit een moeilijk seizoen wordt. Ik weet echt niet wat de oplossingen voor deze malaise zijn."

Alles winnen

We peilden ook even naar de verdere ambities van Club voor dit seizoen. "Laat het ons gewoon match per match bekijken. We hebben al veel punten laten liggen. Die moeten we nu de komende wedstrijden proberen op te halen. Misschien krijgen de concurrenten ook wel eens een mindere periode. Dat wij nu bijna alles moeten winnen? Dat klopt, maar dat hebben we aan onszelf te wijten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties