Machtstrijd op het Kiel beroert ook gemeenteraad

Machtstrijd op het Kiel beroert ook gemeenteraad
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heel Antwerpen heeft het over de bestuurscrisis bij Germinal Beerschot. Ook op de gemeenteraad wordt het onderwerp nu al aangesneden. Het nieuwe stadion is daarbij de zorg.

Open Vld-raadslid Claude Marinower wilde weten welke invloed de huidige machtstrijd bij de Kielse club op de stadionplannen van de stad heeft, weet HLN. Antwerpen wil, als België het WK mag organiseren, een nieuw gemeenschappelijk stadion bouwen. De stad wil daar 50 miljoen in investeren, 25 van de stad en 25 van de haven.

Het raadslid wou weten of de stad op de hoogte is wat er zich in de Kielse bestuurskamer afspeelt en of de machtsstrijd een invloed zou hebben op de stadionplannen.

Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) kon daar weinig over zeggen. "Wel heb ik nog samen gezeten met voorzitter Herman Kesters voor een eerder gepland overleg rond het stadion. Zolang de eerder gemaakte afspraken met beide clubs worden nagekomen, zetten we die gesprekken ook gewoon voort en ga ik ervan uit dat beide clubs in het stadion zullen spelen", zegt hij in HLN. "Indien ons land het WK misloopt, zal het niet van de stad maar wel van de clubs afhangen of het stadion wordt gerealiseerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties