Gullit: "Onze kansen zijn weer gestegen"

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Gullit: "Onze kansen zijn weer gestegen"
Foto: © SC

Ruud Gullit (foto), een van de grote bezielers van The HollandBelgium Bid, is ervan overtuigd dat de kansen van de Lage Landen om het WK te organiseren weer zijn gestegen. "We hebben goed gelobbyd in de voorbije maanden", aldus Gullit in het AD.

"We waren al een goede kandidaat en door ons lobbywerk zijn onze kansen alleen maar gestegen. We hebben iets goeds te vertellen. We gingen langs bij alle organisaties en alle kiesmannen. We hebben geen onzin verkocht en ook naar hun verhaal geluisterd. Ik denk echt wel dat we heel serieus worden genomen", aldus Ruud Gullit, de voorzitter van The HollandBelgium Bid.

Gullit verwees in The Bid vaak naar het verleden. "Wij hebben op alle mogelijke manier aangetoond dat we een organisatie van zo'n evenement aankunnen. We organiseerden het EK in 2000 en daarnaast zijn er in geen enkel land ter wereld zoveel clubfinales gespeeld als bij ons", gaat Gullit verder.

De Nederlander is ervan overtuigd dat de kansen van de Lage Landen fel zijn gestegen. "Ik merkte dat tijdens onze campagne aan kleine dingen. Zo hoorde ik in een lift in Rio de Janeiro een stel journalisten praten over ons zonder dat ze ons in de gaten hadden. Die waren echt onder de indruk van ons verhaal", aldus Gullit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties