Mathijssen: "We moeten terug over voetbal praten"

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
Mathijssen: "We moeten terug over voetbal praten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen werd vrijdagmiddag aan de pers voorgesteld als nieuwe trainer van Germinal Beerschot. Hij bereikte een akkoord tot het einde van het seizoen. “Ik hoop dat deze club zo snel mogelijk terug in het nieuws komt met voetbal”, aldus Mathijssen.

Twee dagen geleden hadden Germinal Beerschot en Mathijssen een eerste keer contact. “Ik moet toegeven dat ik met heel veel vragen en scepsis naar ons eerste gesprek ben gekomen”, zegt de voormalige trainer van Sporting Charleroi. “Ik was verwonderd hoe snel ik een antwoord op mijn vragen heb gekregen.”

Praten over voetbal

Mathijssen en Germinal Beerschot bereikten een akkoord voor zeven maanden. “Er is mij beloofd dat we in een context zouden werken waarin er minder extra sportieve problemen zijn. Ik wil dan ook dat we in de toekomst terug over het sportieve praten. Over een gemiste strafschop, een slechte wissel of een laat doelpunt. Dat maakt me niet uit. We hebben ook al over de toekomst gepraat, maar we zullen onderweg zien of de beloftes en doelen nog hetzelfde zijn.”

De 47-jarige trainer had ook al een gesprek met zijn assistenten. “Ik wilde heel snel weten wat er leefde binnen de kleedkamer. Ik wou me niet in een avontuur storten waarin een bepaalde factoren onbekend voor mij waren.”

Mathijssen gaf ook al een kleine aanwijzing voor de spelers. “In 24 dagen zijn er nog zes matchen. Dat is een mooie uitdaging. De voorbije maanden konden de spelers zich verschuilen achter de extra-sportieve problemen. Daar willen we nu een streep onder trekken. Het is hun plicht om zich bezig te houden met de zaken waarvoor ze een engagement zijn aangegaan met de club. We moeten op en naast het veld tonen dat deze club beter kan.”

Bij Lokeren en Charleroi werd Mathijssen aan de kant geschoven. “Het was fijn om bij Lokeren te werken, maar ik zat niet meer op dezelfde lijn met meneer Lambrecht. Dan moet je het respect hebben om elkaar los te laten. Charleroi was een avontuur waarin ik niet meer zou instappen. Die beslissing neem ik mezelf kwalijk. Ik heb daar mijn hart gevolgd in plaats van de ratio en dat is me zuur opgebroken. Nu heb ik het gevoel dat ik hier op de juiste moment aankom.”

In de tribune tegen Racing Genk

Zondag ontvangt Germinal Beerschot nummer twee Racing Genk. Mathijssen zal dan nog niet op de bank zitten, maar in de tribune. “Tot voor twee dagen had ik nog geen minuut energie in deze club gestoken. Ik heb ook nog heel veel vragen en vertrouw erop dat mijn assistenten het best geplaatst zijn om voor een oplossing voor zondag te zorgen. Ik leg de verantwoordelijkheid dan ook bij hen. Vanaf maandag zal ik alles in eigen handen nemen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties