Monteyne: "Mentaal zwaar om onderaan te staan"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Monteyne: "Mentaal zwaar om onderaan te staan"
Foto: © SC

21 januari 1999. Op die dag werd de fusie tussen Beerschot en Germinal Ekeren beklonken. Het moest het begin worden van de uitbouw naar een topclub. Elf jaar later zijn er echter al meer dieptepunten geweest dan hoogtepunten. Vandaag: seizoen vier.

Het vierde seizoen van Germinal Beerschot staat voorlopig geboekstaafd als het meest dramatische uit de jonge clubgeschiedenis. Ondanks de 18 treffers van Paul Kpaka verzeilde de Antwerpse club in de kelder van het klassement.

Door de problemen van KV Mechelen, dat na het seizoen in vereffening ging, en het schrappen van Lommel kwam Germinal Beerschot echter nooit in degradatiezorgen.

Pieter –Jan Monteyne werkte zijn tweede seizoen af bij Germinal Beerschot en ziet gelijkenissen met het huidige seizoen. “Ik was nog jong en vooral op mijn eigen prestaties gefocust, maar mentaal is het niet eenvoudig om onderaan in het klassement te staan.”

“Je probeert iedere week hard te werken en die klik te maken om terug aan een goede periode te starten, om terug voor die kentering te zorgen. Geloof me, het zijn niet de makkelijkste periodes voor een voetballer.”

Germinal Beerschot verloor in het seizoen 2002-2003 zestien van zijn tweeëndertig wedstrijden. Monteyne denkt niet dat het nu zo’n vaart zal lopen. “De prestaties tegen Anderlecht en Standard waren hoopgevend, en ook tegen Genk waren we de evenknie. Al was het voetbal niet fantastisch.”

“De organisatie zit goed, maar we creëren alleen te weinig kansen. Iedereen is ook bereid om er iets van te maken en ondanks de slechte resultaten valt het goed mee met het vertrouwen. We moeten nu niet te veel nadenken en gewoon vrank en vrij spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties