Profiteert Charleroi van hiaat in bondsreglement?

Steurbaut Kersten
| 38 reacties
Profiteert Charleroi van hiaat in bondsreglement?
Foto: © SC

Cercle Brugge hoopt de afgelaste wedstrijd op Charleroi te winnen met forfait, maar de vereniging dreigt van een kale reis terug te komen. Charleroi heeft immers een hiaat in het bondsreglement gevonden.

De Pro League had vorig jaar afgesproken dat clubs een veldverwarming of een systeem met een warmtetent moesten aanschaffen om de velden bespeelbaar te houden bij winterse omstandigheden.

De formulering in het reglement is echter nogal ongelukkig. “De Pro League heeft enkel een aankoopbewijs van de verwarming gevraagd”, zegt Pierre-Yves Hendrickx, algemeen directeur van Charleroi in HNB. “Wij hebben dat voorgelegd en de Pro League heeft het geaccepteerd.”

Charleroi kende pech met de levering. Door een juridische fout ging een deal met een Engelse firma niet door en het in Frankrijk bestelde dekzeil arriveerde pas vrijdag, dan nog zonder warmteblazer. Charleroi ruimde nog de sneeuw, maar dat bleek onvoldoende.

In het bondsreglement staat dat een thuisclub moet kunnen aantonen dat haar terrein bespeelbaar is. Dat bondsreglement verwijst echter ook naar de procedure van de Pro League.

“Onze bedoeling was te voorkomen dat weersomstandigheden nog als excuus werden gebruikt om een wedstrijd niet te laten plaatsvinden. Maar nieuwe reglementen zijn vaak niet meteen scherp geschreven. We moeten de tekst in de toekomst verbeteren”, geeft Pro League voorzitter Ivan De Witte toe. “Het is nu aan het Sportcomité om te oordelen.”

Krijgt Charleroi gelijk, dan ontloopt het een forfaitnederlaag, een boete van 20.000 tot 50.000 en een schadevergoeding tot 75.000 aan Belgacom TV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties