Vandenbergh: "Ik voel me hier kiplekker"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Vandenbergh: "Ik voel me hier kiplekker"
Foto: © SC

Kevin Vandenbergh scoorde zaterdag een belangrijk doelpunt voor Eupen. De spits zit nu al aan acht doelpunten in vijftien wedstrijden. Het topschuttersklassement is echter niet belangrijk voor Vandenbergh.

“Wat voor ons telt, is het behoud”, zegt Vandenbergh in HNB. “Voor de jaarwisseling willen we nog vier op zes halen tegen Zulte Waregem en op Germinal Beerschot.”

De voorbije jaren zocht Vandenbergh tevergeefs naar de goede vorm. In Eupen lijkt hij nu alles terug op een rijtje te hebben. “Ik voel me hier kiplekker. Ik kon vorig jaar ook naar Charleroi, maar ze hadden de knoop rond een eventueel vertrek van Théréau nog niet doorgehakt.”

“Eupen wou me dit seizoen koste wat het kost inlijven. Ik had een beter gevoel met de grensploeg. Een kwestie van centen was het niet. Ik heb me mijn keuze nog geen seconde beklaagd.”

Met Albert Cartier heeft Vandenbergh ook een trainer gevonden die terug in hem gelooft. “Hij is de juiste man op de juiste plaats. Men kan hem vergelijken met René Vandereycken: respect en discipline behoren tot zijn sleutelwoorden. Hij spant zich in om elke speler op training scherp te houden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties