BBC-blog: "Lukaku moet naar grotere competitie"

BBC-blog: "Lukaku moet naar grotere competitie"
Foto: © SC

Jonathan Stevenson is één van de weinige mensen die een blog mag schrijven op de BBC-website. De man is een expert in het Europese voetbalgebeuren en onlangs ging hij speciaal naar Athene om Romelu Lukaku in de EL-wedstrijd aan het werk te zien.

Stevenson wou voor zichzelf zien waar al de drukte nu om ging en of Lukaku nu echt dat grote Europese talent is of een speler die te hard de hemel werd ingehemeld. Stevenson was onder de indruk van het Anderlechttalent, maar heeft ook een serieuze kanttekening.

Lichaam van een zwaargewichtbokser

"Het eerste wat me opviel is dat Lukaku een fysiek fenomeen is", schrijft Stevenson in zijn blog. "Toen hij uit de spelerstunnel kwam, als laatste van de Anderlechtspelers, was ik volledig van de kaart van hoe een 17-jarige zo ontwikkeld kan zijn. Zijn bovenlichaam lijkt op dat van een zwaargewichtbokser, iets dat goed te zien was toen hij zijn shirt uittrok bij afloop van de wedstrijd."

Geen normale 17-jarige

"Lukaku is geen normale 17-jarige en geen normale aanvaller ook. Met zijn 1m90 en zijn buitengewone kracht kan hij alles wat een normale tiener niet zou kunnen: te sterk zijn voor zijn verdedigers, bijna elk duel winnen en zijn ploegmaats beter laten spelen."

"Bij Anderlecht moet hij de rol van eenzame spits spelen, een rol voor een man tien jaar ouder dan hij en ik vind dat hij dat fantastisch deed. Maar toch vond ik dat er iets niet juist zat."

Moet naar grotere club

"Toen ik later met een paar journalisten sprak, werden mijn vermoedens bevestigd. Ze zeiden dat Lukaku een groot talent is, maar dat hij niet beter wordt bij Anderlecht omdat de club niet op die manier speelt die hem in staat stelt om zijn kwaliteiten verder te onwikkelen."

"Door lange ballen over zijn hoofd te versturen en zijn kracht te gebruiken om tegenstanders angst aan te jagen, is Anderlecht in staat om de meeste wedstrijden in België te winnen. Maar zijn ruwe talent dient, net als bij elke 17-jarige, te worden verbeterd. En sommigen geloven dat dat enkel bij een grotere club gaat lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties