Clubs lijken naar nieuw akkoord toe te groeien over competitie

Clubs lijken naar nieuw akkoord toe te groeien over competitie
Foto: © SC

Gisteren vergaderde de Pro League in beperkt comité. Op de agenda stond weeral een keer een poging om tot een akkoord te komen over een nieuwe competitieformule.

Roger Vanden Stock (Anderlecht) en Pol Jonckheere (Club Brugge) vertegenwoordigden de G4. Herman Wijnants (Westerlo) en Vincent Mannaert (Zulte Waregem) de K11. Ivan De Witte trad op als "verzoener" tussen de twee partijen. "De twee partijen mochten hun zeg doen en alle argumenten werden op tafel gelegd", zegt De Witte in HLN.

"Anders dan de vorige keer is het gesprek ditmaal zeer rustig en constructief verlopen. Ik durf te zeggen dat er sprake is van toenadering. Ik geloof in een oplossing maar dan eerder in de vorm van een compromis dan van een consensus."

"Het is nog lang niet zover, maar het is alleszins wel de intentie van de verschillende partijen om met één overeengekomen competitieformule naar de tv-zenders te stappen", zegt De Witte. "Het is in het grootste belang van alle clubs dat de Pro League eendrachtig naar buiten treedt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties