Coosemans: "De nul houden doe je niet alleen"

Coosemans: "De nul houden doe je niet alleen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won met 5-0 van Charleroi. Na de 0-2-zege op Gent al de tweede match op rij waarin blauw-zwart de nul kon houden, toevallig twee keer met Colin Coosemans in doel. "Dit is een prestatie van heel de ploeg", bleef de Gentenaar bescheiden.

Colin Coosemans heeft het Adrie Koster met zijn prestatie tegen AA Gent en Charleroi wel bijzonder moeilijk gemaakt. De Brugse goalie hield twee keer de nul, maar vooral de manier waarop mag gezien worden. Coosemans straalt vertrouwen en rust uit, toont zich zeker op hoge ballen, heeft goede reflexen in huis en reageert bijzonder alert. Toch ga je de Gentenaar in Brugse loondienst niet verleiden tot grootspraak.

"We hebben twee voortreffelijke wedstrijden gespeeld. Twee keer de nul houden doe je niet alleen. Dat begint bij je verdedigers die voor je staan, maar eigenlijk moet ik heel de ploeg hierbij betrekken. Het lijkt alsof ik tegen Charleroi geen werk gekregen heb, maar dat klopt niet. De eerst helft heb ik enkele goede reddingen verricht, na de pauze kwamen de bezoekers er niet meer uit en moest ik verder uit mijn doel spelen", oordeelde Coosemans.

De Clubspelers hebben door die zes op zes en hoopvolle prestaties nu toch een beetje reden om de feestperiode in te gaan, al is dat niet aan Coosemans besteed. "Mijn eindejaar kan niet meer stuk, al zal ik het rustig moeten houden. Ik zit in mijn blok en mag dus niet alleen aan feesten denken.  Eind januari moet ik voor vijf vakken examen afleggen. Door de trainingen ben ik niet al te veel naar de les kunnen gaan."

Ambities

Staat Coosemans na Nieuwjaar opnieuw onder de lat bij Club? "Dat is een vraag die je aan de trainer moet vragen. Ik antwoord daar liever niet op. Ik probeer gewoon zoveel mogelijk te genieten van de kansen die ik krijg. Vorige zomer had ik dit nooit verwacht. De complimenten van Stijn Stijnen in de pers aan mijn adres doen deugd, maar het is aan de coach om te beslissen welke rang ik heb in de pikorde van doelmannen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties