Sollied en Vermeulen zetten normaal vandaag hun handtekening

Maarten Van Bever
| 9 reacties
Sollied en Vermeulen zetten normaal vandaag hun handtekening
Foto: © SC

Normaal tekent Trond Sollied (51) vandaag een contract van zes maanden als hoofdcoach van Lierse. De Noor brengt Herman Vermeulen (56) mee als assistent, maar lijkt ook te rekenen op de huidige coaches Eric Van Meir en Chris Janssens.

Woensdagavond zaten ze nog in de tribune tijdens Lierse - Westerlo (2-1), maar na de winterstop zit het duo Trond Sollied - Herman Vermeulen in de dug-out van Lierse. 'Trond en ik tekenen een contract tot het einde van seizoen omdat we ons alleen willen concentreren op het behoud', zei Herman Vermeulen gisteren in HNB.

'Later hebben beide partijen opties om de samenwerking verder te zetten. De indeling van de technische staf moeten we nog bekijken, maar we kunnen de kennis van Eric Van Meir en Chris Janssens gebruiken. Het is de bedoeling dat we allemaal samenwerken. Eric heeft een zeer moeilijke taak gehad. Het is nooit simpel om als assistent plots te depanneren, want je sleept altijd een verleden mee.'

Sollied en Vermeulen willen wel een en ander aanpassen bij Lierse. 'Tegen Westerlo zag je dat deze club niet dood is. Ondanks de zege zag je dat er twijfel in de ploeg zit', vervolgde Vermeulen. 'We moeten die negatieve spiraal omkeren. Lierse heeft vooral een grote spelersgroep, dus zullen enkele spelers moeten afvloeien.'

Inkrimpen dus, maar ook gericht versterken. 'Vooral de verdediging staat nog niet op punt. Het moeten wel jongens zijn die zich direct integreren, want er is geen tijd voor een aanpassingsperiode’, aldus Vermeulen. Als mogelijk gerichte versterking viel reeds de naam van Michaël Klukowski.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties