KV Mechelen vindt 21-jarige Belg bij Auxerre

Steurbaut Kersten
| 31 reacties
KV Mechelen vindt 21-jarige Belg bij Auxerre
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft zich versterkt met de 21-jarige Belg Jéremy Huyghebaert. De linksachter komt over van het Franse Auxerre. “Deze kans kon ik niet laten liggen”, aldus Huyghebaert.

Huyghebaert en KV Mechelen bereikten dinsdagavond een akkoord over een contract voor anderhalf seizoen. De verdediger begon zijn profcarrière in 2007 bij Excelsior Moeskroen, maar vertrok een jaar later naar Auxerre.

De jonge Belg werd door Auxerre nog anderhalf jaar uitgeleend aan KSV Roeselare, maar bij zijn terugkeer naar Frankrijk raakt Huyghebaert niet aan spelen toe. Bij KV Mechelen, dat hem transfervrij overneemt, wil hij nu zijn carrière herlanceren.

“Dit is een geweldige kans om als jonge speler weer een stap verder te zetten”, reageert Huyghebaert. “KV Mechelen toonde anderhalf jaar geleden al interesse, maar toen had ik mijn woord al aan Roeselare gegeven.”

Bij Auxerre werd Huyghebaert naar de reserven gestuurd. Toch heeft hij geen schrik van de concurrentie. “Ik heb wel enkele matchen bij Moeskroen mogen spelen en ook bij Roeselare heb ik ervaring opgedaan. En KV Mechelen is een ploeg die jongeren kansen geeft. Al besef ik dat de concurrentie met Ghomsi stevig zal zijn.” Huyghebaert kwam ook zeven keer uit voor de Belgische beloften.

Zaterdag vertrekt KV Mechelen op stage. “De komende dagen bekijken we nog hoe ik de trainingen aanvat, maar normaliter ga ik de rest van de competitie en de play-offs in Spanje voorbereiden. Ik verheug me er al op.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties