Germinal Beerschot oefent op afwerking

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Germinal Beerschot oefent op afwerking
Foto: © SC

Jacky Mathijssen weet waar hij de accenten moet leggen tijdens de oefenstage in Malta. Donderdag lag de nadruk op afwerkingsvormen. “Hij is een trainer die ons scherp houdt”, zegt Sherjill MacDonald.

Met twaalf doelpunten in twintig wedstrijden kan Germinal Beerschot geen goed rapport wat betreft de afwerking voorleggen. Mathijssen liet zijn jongens  dan maar wat op doel trappen. Kwestie van de efficiëntie te verhogen.

Mathijssen kan na de winterstop ook terug rekenen op een fitte MacDonald. “Mijn allerbeste vorm heb ik nog niet te pakken, maar conditioneel zit ik op de goede weg”, aldus de Nederlander op het virtuele huis van de Antwerpse club. “Ik heb ook geen seconde aan mezelf getwijfeld.”

“Ik kom vaker in de zone van de waarheid. Zelf vind ik dat ik nog een twintigtal minuten langer het constante niveau zou moeten leren vasthouden. Dan pas zal ik er helemààl klaar voor zijn. Het doelpunt in het oefenduel deed deugd, maar ik fixeer me niet alleen op afwerken. Ik probeer alle taken van een aanvaller te doen.”

Over de aanpak van Mathijssen is MacDonald tevreden. “Hij houdt ons scherp en er is veel arbeidsvreugde. De faalangst van de vorige maanden maakt stilaan plaats voor hernieuwd vertrouwen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties