Van Holsbeeck: “We kunnen enkel onszelf nog kloppen.”

Maarten Van Bever
| 48 reacties
Van Holsbeeck: “We kunnen enkel onszelf nog kloppen.”
Foto: © SC

Na een makkelijke zege tegen Standard rest er nog maar één vraag: wie houdt dit Anderlecht tegen op weg naar zijn 31ste landstitel? Niemand op het eerste zicht.

Iets over halfweg de competitie heeft Anderlecht al een ruime voorsprong verzameld op zijn eeuwige rivalen Club Brugge en Standard. Enkel Racing Genk en AA Gent spartelen nog tegen. Eerder liet voorzitter Vanden Stock indirect verstaan dat Anderlecht op een tweede opeenvolgende titel afstevende.

Herman Van Holsbeeck is in HNB ietwat genuanceerder in zijn bewoordingen, maar beseft dat de titel een kwestie van een paar maanden is. "Wij kunnen enkel onszelf kloppen. Met nog acht wedstrijden te gaan hebben we inderdaad al een mooie voorsprong opgebouwd. In voetbal weet je natuurlijk nooit, dus blijf ik liever met de voetjes op de grond. Het enige wat we moeten doen is geconcentreerd blijven voetballen zoals in onze vorige wedstrijden."

De Anderlecht-manager ziet Genk en Gent als de voornaamste belagers. "Het klassement is duidelijk hé. In het driepuntensysteem kan het wel snel gaan. Herinner u wat er drie maanden geleden gebeurde. Na de 5-1 op Standard kon ik amper het stadion uit. Ik heb dus geleerd om de zaken week na week te bekijken."

Ex-speler Enzo Scifo verkondigde dit weekend dat het gebrek aan tegenstand in de competitie Anderlecht zuur zou opbreken in Europa. Van Holsbeeck kan hem niet helemaal ongelijk geven. "De voorzitter is al tien jaar aan het strijden om iets aan het niveau van onze competitie te doen. Door meer topwedstrijden te spelen trek je automatisch het niveau van de spelers op. Met de competitiehervorming hebben we geprobeerd om het product voetbal te verbeteren. Maar het is de voorbije maanden gebleken dat het niet eenvoudig is om iets in beweging te zetten."

Een aantal Anderlecht-spelers heeft zich in de kijker gespeeld van buitenlandse topclubs, mogelijk loert daar nog gevaar. Toch is Van Holsbeeck er redelijk gerust in. “Geloof mij, ik ben niet aan het aftellen tot 1 februari. Voor alle clubs is de maand januari een speciale maand. Wat in ons voordeel speelt is dat onze spelers minstens nog een tot anderhalf jaar onder contract liggen. Een vertrek van een paar sterkhouders is dus zeker niet aan de orde. We zoeken wel nog naar oplossingen voor de spelers die overbodig zijn. Maar dat is niet zo evident."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties