Timmermans: "KV Mechelen gaat in evocatie"

Maarten Van Bever
| 43 reacties
Timmermans: "KV Mechelen gaat in evocatie"
Foto: © SC

KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans gaat niet akkoord met de beslissing van het beroepscomité van de voetbalbond om STVV-KV Mechelen toch te herspelen. Zijn club gaat in evocatie.

STVV-KV Mechelen stond normaal gepland op zaterdag 18 december, maar scheidsrechter Loeman liet de wedstrijd toen niet doorgaan omdat een strook langs de zijlijn er volgens hem te gevaarlijk bij lag. Het Sportcomité oordeelde op 28 december dat STVV er niet alles aan had gedaan om het duel te laten plaatsvinden en kende KVM een 0-5-zege toe.

STVV-voorzitter Roland Duchâtelet was woest en ging in beroep. Dinsdag gaf het beroepscomité van de voetbalbond hem gelijk. Er werd zelfs al een nieuwe datum vastgelegd voor de inhaalmatch, met name woensdag 23 februari.

KVM zet nu echter een nieuwe stap, meldde preses Timmermans tijdens de rust van de bekermatch tegen Standard: "Het Sportcomité nam een beslissing op basis van de reglementen, het Beroepscomité verwierp dit. Ik weet dat evocatie geen sympathieke zet is, maar wij willen dat de reglementen op hun degelijkheid worden bekeken. Daarom deze stap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties