Interview William Owusu: "De Belgische vrouwen zien er goed uit"

Yves Brokken
| 12 reacties
William Owusu: "De Belgische vrouwen zien er goed uit"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle kan dit seizoen een beroep doen op vier talenten van Sporting Lissabon. Nuno Reis, Renato Neto, William Owusu en sinds kort ook Milan Purovic. Het is de Ghanees Owusu die het snelst zijn draai vindt in België.

“Het niveau is hier heus niet zo slecht”, vertelt de Ghanese spits in behoorlijk Engels aan Voetbalkrant.com. “De aanpassing aan Cercle Brugge en België in zijn geheel is zeer vlot verlopen. Het ging allemaal vrij “easy”. Cercle heeft een goeie spelersgroep met sympathieke gasten die openstaan voor de komst van andere jongens.”

“Aan de manier van leven was het in het begin wel even wennen, maar eigenlijk verschilt dat toch niet zoveel van Portugal, waar ik al drie jaar woonde”, meent Owusu. Owusu, die in 2006 ook even bij Anderlecht testte, kwam als enige Ghanees in de jeugdacademie van Sporting Clube de Portugal terecht.

Academie

“Maar ik vond er snel mijn draai”, blikt de 21-jarige nog kort terug. “Er zat ook een Nigeriaan en een Togolees en de mensen van de academie vingen ons goed op. We gingen er ook naar school en leerden Portugees, waardoor ik al snel mijn plan kon trekken.”

Owusu is verrassend positief over het niveau van het Belgische voetbal. “In het begin was het echt moeilijk om het toch fysieke voetbal gewend te worden. In Portugal wordt er meer op techniek gefocust, terwijl het hier snel en hard gaat. Dat was een hele aanpassing, maar ik wen er aan.”

Cercle staat na de zege tegen GBA dicht bij de halve finales van de beker en Owusu gelooft in de eindzege. “Met een beetje geluk kunnen we de cup pakken”, zegt hij. “We zijn al ver geraakt, nu moeten we erin geloven. Nee, het zou niet mijn eerste prijs zijn. Ik won met Sporting al de competitie bij de U19. Dat betekende toch iets voor mij.”

“Ik won met Sporting de Portugese competitie bij de U19.
Dat betekent toch iets voor mij.”

Naast Engels en Portugees volgt Owusu nu ook les om het Nederlands onder de knie te krijgen. Samen met Sporting-spelers Reis, Neto en Purovic, maar ook Honour Gombami en de Chinees Wang Yang zitten in zijn klasje. “Nu moet ik wel nog veel tolken voor Reis en Neto”, haalt Owusu aan. “Maar ik krijg steun van Ricardo, een Portugees die in de buurt een restaurant runt en zowel Engels, Portugees als Nederlands spreekt.”

Regen, frieten en mooie vrouwen

“Always raining en very very cold”, lacht Owusu als we hem vragen naar het Belgisch weer. “Gelukkig ben ik het intussen toch gewoon.” En het eten? “Ik weet dat ze hier veel frietjes (een eerste Nederlands woord dat er opvallend vlot uit komt, red.) eten, maar begrijp niet waarom ze het French fries noemen.” En wat vindt hij van het Belgisch vrouwvolk? Op een antwoord is het even wachten, want Owusu schiet in de lach en komt in eerste instantie niet bij. “Beautiful”, besluit hij, zonder in detail te treden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties