Interview Alexander Mathisen: “Ik moet dringend bijtrainen”

Yves Brokken
| 7 reacties
Alexander Mathisen: “Ik moet dringend bijtrainen”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexander Matisen is één van de nieuwkomers die Lierse in eerste klasse moet houden. Als jeugdspeler proefde hij in Italië al van een eerste buitenlands avontuur, maar Lierse wordt serieuze koek. De middenvelder heeft zich intussen al gesetteld.

De pas 24-jarige Noor Alexander Mathisen speelde voorheen in eigen land bij Valerenga en Aalesunds. De komende maanden worden voor hem een uitdaging. Voor het eerst op eigen benen in het buitenland, én meteen moeten vechten voor het behoud. Exclusief voor Voetbalkrant.com stelt hij zichzelf voor.

Alexander, heb je je al een beetje kunnen aanpassen aan ons land?

“Ik ben eigenlijk nog maar een tiental dagen in België, want daarvoor waren we op stage in Egypte. Voorlopig loopt alles op wieltjes, het leven hier verschilt blijkbaar niet zo erg veel van dat in Noorwegen. De mensen zijn hier vriendelijk, dus vooralsnog vertoon ik geen aanpassingsverschijnselen. (lacht)

Ben je klaar voor de terugronde?

“Ik moet toch nog wat bijtrainen. In Noorwegen was de competitie al een tijdje gedaan en mijn nieuwe ploegmaats bevinden zich in het midden van een seizoen. Daarom heb ik in Egypte een tandje moeten bijsteken, en dat heeft me een blessure gekost. Ik heb last aan de hamstrings en moet een paar dagen aan de kant blijven. Maar het zal wel snel beter gaan.”

Italië

Een beetje research leerde ons dat je op je 14de al in Italië speelde?

“Dat klopt. Ik was er op vakantie met mijn ouders en trapte er regelmatig een balletje. Scouts van AC Parma kwamen me er op het spoor en ik mocht er twee weken gaan testen. Dat verliep voorspoedig. Ik ben er twee jaar gebleven, samen met mijn ouders, die mee verhuisd waren. Ik bleef ingeschreven bij een Noorse school, en volgde de lessen via internet. Maar ik miste de sociale contacten te veel.

Je werd al heel vroeg prof?

“Ja. Meteen nadat ik terugkeerde naar Noorwegen kreeg ik een profcontract voorgeschoteld bij Valerenga, zestien was ik toen. Ik moet zeggen dat ik Italië eerst wel miste. Het eten, de taal en het mooie weer bevielen me ginder goed. En ik hou enorm van de Italiaanse cultuur.”

“We moeten nu als ploeg hard werken en zo snel mogelijk opklimmen in de rangschikking. Geef me een paar weken, dan hoop ik in de basis te staan.”

Wordt Lierse een uitdaging?

“Ik heb nog niet veel wedstrijden gezien van mijn nieuwe club, maar ik denk dat het niveau hier best ok is. We moeten nu als ploeg hard werken en zo snel mogelijk opklimmen in de rangschikking. Geef me een paar weken, dan hoop ik in de basis te staan. Nu moet ik me nog wat aanpassen aan het systeem, de manier van voetballen.”

Wat als Lierse zich niet redt?

“Daar heb ik hoegenaamd nog niet bij stilgestaan. Echt niet. Ik ga er vanuit dat het geen probleem wordt om ons op het hoogste niveau te handhaven. Mijn contract loopt ook tot medio 2012, dus voorlopig moet ik me alleen concentreren op de huidige situatie. We zullen op het eind van het seizoen wel zien waar we staan.”

Zul je niet vereenzamen in België?

"Ik woon hier samen met mijn vriendin, dus dat komt wel goed.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties