Is machtsgreep Vanoppen een luchtbel?

Steurbaut Kersten
| 64 reacties
Is machtsgreep Vanoppen een luchtbel?
Foto: © SC

De vraagtekens omtrent de interne machtsstrijd bij Germinal Beerschot hangen al twee maanden als een dikke mistwolk boven het Olympisch Stadion. Het ziet er zelfs naar uit dat projectontwikkelaar Patrick Vanoppen zijn slag niet zal thuishalen.

De bestuursleden binnen Germinal Beerschot houden voorlopig nog steeds de lippen op elkaar, maar een insider zegt in Gazet van Antwerpen dat hij “het heel somber inziet.”

Patrick Vanoppen pleegde eind 2010 een putsch binnen Germinal Beerschot. De nieuwe investeerder bereikte een principesakkoord met de clan rond erevoorzitter Jos Verhaegen over de overdracht van de aandelen. De laatste schijf zou in januari betaald worden. Op die manier zou Vanoppen de grote man worden.

De aandelenoverdracht is nog steeds geen feit en Vanoppen zou steeds meer tegenkanting krijgen bij de Antwerpse club. Zo zou hij onrealistische ambities hebben, lichtzinnig te werk gaan en een machtswellusteling zijn, weet GvA. Een groot deel van het bestuur zou zelfs opstappen als Vanoppen de grote man wordt.

Germinal Beerschot houdt er rekening mee dat Vanoppen zich terugtrekt, maar of Jos Verhaegen dan opnieuw op het voorplan wil treden, valt af te wachten.

Een ander frappant feit: technisch directeur Gunter Hofmans zou niet op de hoogte geweest zijn van de transfers van Junior Kabananga en Nemanja Rnic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties