Interview Kenny Thompson: “Het buitenland? Ik sta niet te springen”

Yves Brokken
| 6 reacties
Kenny Thompson: “Het buitenland? Ik sta niet te springen”
Foto: © SC

Kenny Thomspon is een gelukkig man. De linkerverdediger was uitgekeken op AA Gent en koos voor een ‘nieuw’ avontuur: hij keert terug naar Lierse. “Een bewuste keuze”, klinkt het. “Maar nu ben ik wél een volwassen voetballer.”

Voor wie het zich niet meer kan herinneren, Kenny Thompson kwam al in het seizoen 2006-2007 uit voor Lierse. “Ik werd toen ook uitgeleend door AA Gent”, weet de Stekenaar. “Ik was amper 21 en had nog maar weinig ervaring op het hoogste niveau. Dat was een moeilijke periode voor mij. En dat jaar kwam ik ook niet zoveel in actie.”

Niettemin vindt Thompson zijn keuze voor Lierse “logisch”. “Het is inderdaad een logische en bewuste keuze. Ik had een goed gevoel bij Lierse en wist vooraf waar ik zou terechtkomen. Dat heeft de doorslag gegeven. Bovendien was dit een zeer antrekkelijke transfer, zowel op financieel als op privé-vlak. Ik had geen zin om te verhuizen (Thomspon woont in het Waasland, red.). Lierse was dus perfect", luidt het in een exclusief interview met Voetbalkrant.com.

“Mijn eerste periode was ook heel anders dan nu. Het was een leerperiode, terwijl ik nu toch al heb bewezen dat ik het niveau van een Belgische topclub aankan. Ik heb de afgelopen jaren veel wedstrijden gespeeld en ben als mens én als voetballer veel volwassener geworden.”

Nederlandse interesse

Voor Thompson was het geen optie om bij AA Gent te blijven. “Ik heb pas een dochter gekregen en zat niet te springen om te verhuizen. Ik was dus op zoek naar een ploeg in mijn achtertuin, ondanks de interesse vanuit Nederland. ADO Den Haag en De Graafschap (twee eersteklassers, red.), hadden interesse, maar die wilden mij pas op het einde van het seizoen omdat ik dan einde contract was. Dan was Lierse zeker een opportuniteit."

“Ik wil ook mijn aanvallende impulsen in de verf proberen zetten. Ik heb een goeie voorzet en kan misschien op die manier wat doelpunten aanleveren.”

Komende vrijdag mag Thompson zijn voormalige ploegmaats al in de ogen kijken. “Ja, ik keer verrassend snel terug naar Gent. Ik hoop dat het een plezante match wordt”, kijkt hij vooruit. “Het is zeer speciaal, want ik trainde vorige week nog met die gasten en straks sta ik in het andere kamp. Een beetje vreemd. Maar ik ga er serieus naar toeleven.”

Goeie ploeg

Winnen mag, Lierse heeft de punten broodnodig. “Het wordt geen makkelijke klus om ons te redden, maar als we er in slagen denk ik dat we volgend seizoen een heel goede ploeg zullen hebben. Op dit moment moeten we niet te veel nadenken en gewoon punten pakken", klinkt het nuchter.

Lierse haalde Thompson naar eigen zeggen om de defensie te versterken, maar ook in aanvallend opzicht zou de back een versterking kunnen zijn. “Mijn eerste taak is om mee de nul te houden. Op het middenveld en in de voorlinie hebben we immers genoeg kwaliteit lopen. Toch wil ik ook mijn aanvallende impulsen in de verf proberen zetten. Ik heb een goeie voorzet en kan misschien op die manier wat doelpunten aanleveren.”

Thompson heeft pas de keuze gemaakt voor de Pallieters, maar is niet te beroerd om verder te kijken dan vandaag en morgen. “AA Gent is een topclub, dus in België kan ik niet veel hoger”, besluit Thompson. “Alleen Anderlecht is buiten categorie. En ook het buitenland zegt me hoegenaamd niet bijzonder veel. Kijk, als er een mooie aanbieding komt, dan kan je niet nee zeggen. Het is echter niet zo dat ik sta te springen voor een avontuur buiten de landsgrenzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties