Maes: "Kwaliteit ondergeschikt aan resultaat"

Nico Wieme
| 2 reacties
Maes: "Kwaliteit ondergeschikt aan resultaat"
Foto: © SC

Lokeren troefde Cercle af en daar was Peter Maes blij mee. De coach van de Waaslanders gaf toe dat zijn team niet de beste match had gespeeld, maar toonde zich tevreden met de drie punten. "Play-off 1 halen wordt niet makkelijk."

Peter Maes zag Lokeren goed van start gaan. "We creëerden meteen drie tot vier dotten van kansen en klommen verdiend op voorsprong. Bij de eerste tegenprik van Cercle hingen de bordjes weer in evenwicht. Na de rust volgde druk van de Bruggelingen. Wij konden de bal niet meer in de ploeg houden. Ik koos ervoor om de voorsprong vast te houden. De voorbije nederlagen spookten duidelijk nog in de kopjes van mijn spelers. Daardoor slopen er te veel onzuiverheden in ons spel."

Lokeren verloor na Nieuwjaar van AA Gent en Eupen. "Dat zorgde wel wat voor druk. We verloren telkens na goed voetbal met veel kansen. Tegen Cercle was de kwaliteit ondergeschikt aan het resultaat. Lokeren wil altijd voor de zege gaan, thuis en op verplaatsing."

Top zes

Dankzij deze zege klimmen de Waaslanders weer naar de top zes en zien op die manier Play-off 1 naderen. "Het zal dringen worden voor een plaats bij de eerste zes. We gaan ons uiterste best doen om bij de eerste zes te eindigen, maar dat zal niet simpel worden. Volgende week begint al met een moeilijke match tegen Germinal Beerschot. Die verloren nu bij Charleroi en kunnen zich geen puntenverlies permitteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties