Suarez: "Er moet verandering in mijn situatie komen"

Suarez: "Er moet verandering in mijn situatie komen"
Foto: © SC

Matias Suarez viel zondag op door zijn gretige invalbeurt tegen KV Mechelen. De Argentijnse aanvaller zit al een poosje op de bank, maar wil verandering brengen in zijn situatie.

Suarez raakt maar niet in de basis, ondanks enkele heel sterke invalbeurten. "Ik geef me altijd 100% op training", zei Suarez donderdag. "Ik heb nog niet met de trainer gepraat, dat heeft ook geen zin, want de ploeg opstellen is zijn job en niet de mijne."

"Bous, Jona, Romelu en ikzelf: leuke ploeg"

"Natuurlijk zou ik graag weten waarom ik niet opgesteld word, maar ik ga ook geen grote mond opzetten", aldus de man die met Boussoufa en Legear serieuze concurrenten heeft. "Maar waarom zouden we niet alledrie samen kunnen spelen? Bous, Jona, Romelu en ikzelf: dat zou toch een leuke aanvallende ploeg zijn?"

Sinds Hajduk Split mocht de 21-jarige spits niet meer aan een wedstrijd beginnen. "Ik speelde toen inderdaad een sterke wedstrijd en scoorde ook een mooi doelpunt. Over het waarom moet je bij de trainer zijn. Ik stel de ploeg niet op. Het doet wel altijd pijn als je een paar uur voor de wedstrijd je naam niet op het bord ziet staan."

Wel kan hij daar beter mee omgaan dan vroeger. "Vroeger duurde het dagen vooraleer ik over de ontgoocheling heen was, nu gaat dat al beter. Dat is de ontwikkeling die ik doormaakte in België. Ik ben volwassener geworden. Toen ik hier aankwam was ik een adolescent, nu ben ik een man."

Oplossing vinden

Tijdens de winterstop kwam Wolfsburg aankloppen voor Polak, maar ook voor Suarez. "Ik heb met die mensen gepraat en naar hun voorstel geluisterd. Ik heb hen een duidelijk antwoord gegeven: ze moeten met de club gaan praten, het bestuur beslist."

"Het is een moeilijke situatie voor mij. Om mijn kwaliteiten te laten zien, moet ik spelen. Als er geen verandering komt in mijn situatie moet ik een andere oplossing vinden. Ja, dan vertrek ik misschien."

Tot nader order zal hij echter zijn kunstjes op de Anderlechtgrasmat mogen laten bewonderen, ook tijdens de koudere periodes, want die deren hem blijkbaar minder. "Ik heb me aangepast aan het klimaat", lacht Suarez. "Vroeger had ik daar inderdaad last van, maar nu voel ik de kou zelfs niet meer. Ik ben geen 'warmweervoetballer' meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties