De Petter: "Dit Westerlo kan héél goed voetballen"

Fabian Morren
| 10 reacties
De Petter: "Dit Westerlo kan héél goed voetballen"
Foto: © SC

Steven De Petter mag zich de matchwinnaar noemen na de 2-1-zege van Westerlo tegen Kortrijk. De middenvelder scoorde kort voor het einde het tweede Westelse doelpunt. "Dit is schitterend, hé", steekt De Petter zijn vreugde niet onder stoelen of banken.

"Het is niet de eerste keer dat ik dit meemaak. Tegen Cercle Brugge scoorde ik zelfs nog later in de wedstrijd de winninggoal. Ik was al enkele keren in de box gekomen en uiteindelijk lukte het dan", vertelt De Petter.

Westerlo liet twee gezichten zien. In de eerste helft ontgoochelde de thuisploeg, na de rust speelde Westerlo een pak beter. "Wat het verschil is?", herhaalt De Petter onze vraag. "In de tweede helft zetten we veel meer druk op de tegenstander. Dan zie je dat dit een ploeg is die héél goed kan voetballen."

Westerlo hoeft nu met zekerheid niet meer achterom te kijken. Aan de andere kant is de play-off I zo goed als onhaalbaar. Waar halen de spelers hun motivatie in de resterende duels? "We zijn in elk geval nog niet bezig met de play-off II", benadrukt De Petter.

"We willen nog graag enkele plaatsen opschuiven in het klassement. En vergeet ook de winstpremies niet. We zijn profs, we willen ook goed onze boterham verdienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties