Dury verdedigt invalstatuut van El Ghanassy

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Dury verdedigt invalstatuut van El Ghanassy
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury verraste door Yassine El Ghanassy in Kortrijk op de bank te zetten. Een geslaagde zet, vond de Gentse trainer na afloop van de wedstrijd. “Anders zou ik een grote fout begaan.”

Woensdag kreeg El Ghanassy zijn eerste speelminuten bij de Rode Duivels, maar vier dagen later zat hij in de Belgische competitie op de bank. Faut le faire, meneer Dury.

“Hij is er heel goed mee omgegaan”, reageert de Gentse coach. “Ik heb hem heel goed zien inkomen en dat vind ik fantastisch. Dat hij voor de Rode Duivels heeft gespeeld, is een compliment voor de club, maar ik moet ervoor zorgen dat mijn spelers competitief blijven. En als ik iedere week met dezelfde elf zou spelen, zijn ze niet meer competitief en maak ik een grote fout.”

AA Gent had het in Kortrijk heel moeilijk. Dat besefte ook Dury. “Gelukkig kwamen we het eerste halfuur goed door. Daar hadden zij  toch twee goede mogelijkheden. In het derde kwartier kwamen we beter in de wedstrijd en na de rust hebben we hoger druk gezet om Kums lager te laten spelen en Rossini minder in de box te laten opduiken.”

“Of de zege verdiend is? Dat laat ik aan de specialisten over. Ik weet alleen dat het een belangrijke zege is. En in het verleden hebben we ook al wedstrijden verloren waarin we de betere ploeg waren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties