Nainggolan: “Eventjes aan Indonesische nationale ploeg gedacht”

mathieu goedefroy
| 12 reacties
Nainggolan: “Eventjes aan Indonesische nationale ploeg gedacht”
Foto: © SC

Bij Cagliari is onze landgenoot Radja Nainggolan dit seizoen een vaste waarde geworden. Door zijn sterke prestaties bij de Italiaanse eersteklasser wint de Indonesische Belg ook aan bekendheid in ons land.

Nainggolan heeft het erg naar zijn zin in Italië. “Sardinië is een prachtig eiland, en omdat Cagliari hier het enige Serie A-team is krijgen wij alle persaandacht en supporterssteun. Ik word op straat regelmatig herkend en gevraagd om een handtekening of foto. Dat stoort me niet want iedereen behandelt me hier met veel respect”, zegt hij. “Cagliari is een echte familieclub, maar dat weerhoudt onze voorzitter er niet van de nodige ambitie uit te dragen. Zo wil hij een nieuw stadion bouwen en Europees voetbal halen”, gaat Nainggolan verder.

Aan vertrekken denkt de jonge Belg nog niet. “Ik doe alles rustig aan en stap voor stap”, zegt hij. “Of ik ooit in de Jupiler Pro League wil voetballen? Jammer genoeg kreeg ik daar nooit een contract. Op m’n 17e kreeg ik die kans plots wel in Italië. Ik heb toen geen twee keer moeten nadenken. Nog nooit had ik spijt van die keuze”.

Nainggolan startte zijn carrière bij Germinal Beerschot. “Ik heb er erg veel geleerd. Toen ik in de jeugd speelde ging ik ook naar iedere thuismatch van de eerste ploeg kijken. We hadden een erg sterke jeugdploeg en ik werd getraind door bekwame trainers zoals Marc Noë en ex-Rode Duivel Danny Veyt. Ik kan niet voorspellen hoe m’n carrière nu verder zal verlopen maar er bestaat altijd een kans dat ik ooit nog op Het Kiel terugkeer”.

“Zoals elke voetballer droom ik ervan om op het allerhoogste niveau te geraken, en dat is de Champions League”, zegt Nainggolan. “Zo ben ik grote fan van Barcelona. Hoe zij bij balverlies de tegenstander onder druk zetten, en hoe ze de bal laten rondgaan als ze in balbezit zijn, dat is gewoon mooi om zien”. Toch is hij het meest onder de indruk van het niveau in Engeland:“Omdat daar krachtvoetbal zo mooi gecombineerd wordt met combinatiespel”, klinkt het. “Het gaat er ook allemaal zo snel”.

Ook over de Rode Duivels laat Nainggolan zijn licht schijnen. “Natuurlijk zou ik graag uitkomen voor België, maar bij mijn weten word ik nog niet echt in het oog gehouden.” Dat lijkt de 22-jarige middenvelder wel te begrijpen: “België heeft sterke spelers en er is dus veel concurrentie”. Bij de beloften was de Cagliari-speler wel al een vaste waarde: “Jammer genoeg konden we ons net niet plaatsen voor het EK 2011. Ook al verdienden we dat in mijn ogen na de winst in Frankrijk op de voorlaatste match van de groepsronde”.

Voor Indonesië kan de speler met Antwerpse roots niet meer uitkomen na zijn verzamelde caps op de Kirin Cup. Toch heeft Nainggolan voordien even getwijfeld: “Als ik bij Indonesië zou spelen zou ik daar zeker de sterkhouder kunnen zijn. Maar goed, ik heb alle Belgische jeugdreeksen doorlopen en ik blijf hopen op een selectie voor de eerste ploeg”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties