Van Holsbeeck: "Ik verwacht een reactie van de spelers"

Van Holsbeeck: "Ik verwacht een reactie van de spelers"
Foto: © SC

Anderlecht was zondag nog steeds niet hersteld van de klap die het kreeg van Ajax. Westerlo was met 2-0 te sterk voor de Brusselaars. De kritiek zwelt dan ook aan de laatste weken na povere prestaties tegen STVV en Cercle.

Manager Herman Van Holsbeeck is dan ook bijzonder ontevreden over de prestaties. Zeker die van zondag ligt hem zwaar op de maag. "Verliezen zoals op Westerlo is onaanvaardbaar", zei deze donderdagnamiddag. Van Holsbeeck verwacht dan ook een glansprestatie in Amsterdam.

"We moeten er wel bewust van zijn dat zoiets moeilijk gaat zijn, maar het is nu belangrijk om een goed figuur te slaan. Met een punt doen we een goede zaak voor onze Europese quoficiënt en voor onze eventuele rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League."

"Ook voor de spelers is dit belangrijk. Zij moeten bewijzen wat ze waard zijn. In het slechtste geval kunnen we dan tenminste zeggen dat we evenwaardig zijn aan een ploeg als Ajax. Als we in de heenmatch hadden gescoord, was er nog steeds een mogelijkheid tot kwalificatie."

Ook Van Holsbeeck betreurt dus de gemiste kansen in het Constant Vanden Stock-stadion. "De eerste helft was goed. We misten enkel efficiëntie voor doel. Maar dat is heel belangrijk op het Europese toneel. En dan die gemiste penalty... Dan is het normaal dat je 0-3 verliest. De nederlaag tegen Westerlo is echter veel verontrustender."

Dat sommige spelers met hun hoofd bij een transfer zitten, is zeker geen excuus voor Van Holsbeeck. Integendeel... "Goede publiciteit kun je zoiets niet noemen hé. Tegen Genk moeten we iets laten zien. De boodschap is duidelijk: revanche!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties