Maes: "Druk werkt verlammend voor mijn spelers"

Nico Wieme
| 2 reacties
Maes: "Druk werkt verlammend voor mijn spelers"
Foto: © SC

Lokeren verstevigt dankzij een 2-1-zege tegen Zulte Waregem zijn plaats in de top zes. Voor Peter Maes hoeft Play-off 1 niet per se. "Maar voor het proces van onze jonge spelers zou het wel een goede zaak zijn."

"Ik had mijn spelers opgedragen om van in het begin druk te zetten", vertelde Peter Maes ons na afloop. "De voorbije matchen waren we te passief begonnen. De eerste 20 tot 25 minuten waren zeer goed en leverden een verdiende dubbele voorsprong op. Daarna zijn we te verdedigend gaan spelen, waardoor je tegen een technisch sterk Zulte Waregem in de problemen komt."

De Maaslander erkende dat het doel tegenwoordig de middelen heiligt bij Lokeren. "In deze fase van de competitie zijn de drie punten het belangrijkste. De druk om Play-off 1 te halen werkt verlammend voor mijn spelers. Ze voetbalden te krampachtig en onzuiver met een verlies van kwaliteit tot gevolg. We staan er nu goed voor en moeten niet naar de andere ploegen kijken."

Play-off 1

Lokeren staat op een zucht van deelname aan de lucratieve slotfase van de competitie. "Play-off 1 is belangrijk, maar ik zal niet ontgoocheld zijn als we het niet halen. Voor het proces van onze jonge spelers zou het echter een goede zaak zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties