Dury: “De spankracht van de titelstrijd wordt groter”

Michiel Derwael
| 13 reacties
Dury: “De spankracht van de titelstrijd wordt groter”
Foto: © SC

Trainer Franky Dury stoomt zijn spelers klaar voor de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. Tijdens de wekelijkse persbabbel kwam hij terug op het vertrek van ex-Buffalo Mbark Boussoufa.

Dury sprak met lovende woorden over Mbark Boussoufa. “Onze competitie verliest vandaag weer een echte smaakmaker. Ik las de voorbije dagen heel wat opiniestukken omtrent zijn eventuele keuze voor Grozny, maar hoorde nauwelijks iemand praten over het grote verlies voor onze competitie”, vertelt de Gentse oefenmeester in Het Nieuwsblad.

De kleine Marokkaan was de draaischijf van Anderlecht en hem vervangen zal moeilijk zijn. “Met zijn assists en doelpunten had hij steeds een groot aandeel in de Brusselse successen. Het klikte ook enorm tussen hem en Romelu Lukaku. Nu zullen de andere spelers uit de grote Anderlecht-kern moeten bewijzen dat ze deze rol kunnen overnemen.'

“De spankracht van de titelstrijd wordt volgens mij nu nog groter”, vertelt Dury. “De andere teams moeten nu echt de strijd aangaan met Anderlecht en tonen dat ze ook dat niveau aankunnen. Wij zullen in elk geval proberen om in een zo sterk mogelijke positie de play-offs te kunnen aanvatten en hiervoor is de partij tegen Cercle Brugge cruciaal. We willen ons doel van 60 punten na de reguliere competitie zo dicht mogelijk benaderen, zodat we echt competitief kunnen starten aan Play-off 1.”


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties