Boskamp: “hoop dat Genk kampioen wordt”

Michiel Derwael
| 44 reacties
Boskamp: “hoop dat Genk kampioen wordt”
Foto: © SC

Genk verloor dit weekend van Westerlo, terwijl Anderlecht gelijkspeelde tegen Eupen. Het verschil tussen beide ploegen is enorm klein. Johan Boskamp maakte zijn analyse over de titelstrijd in België. “Genk heeft evenveel kwaliteit als Anderlecht.”

De titelstrijd in ons land is enorm spannend. Het verschil tussen de nummer één en twee bedraagt maar één punt. Johan Boskamp, ex-trainer van beide clubs, geeft zijn mening over de strijd in Het Nieuwsblad. “Ik denk dat Anderlecht op basis van hun ervaring toch kampioen wordt, maar ik hoop wel dat het Genk wordt.”

De reden voor deze keuze is simpel. “Omwille van de jongeren die ze uit hun scouting en eigen opleiding brengen: die fantastische keeper Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Jelle Vossen. Courtois is gewoon de beste keeper van het land, De Bruyne mist nog wat explosiviteit maar is een heerlijke voetballer en Jelle heeft zich razendsnel ontwikkeld”, vertelt de Nederlander.

“En nu heb je ook nog Vanden Borre erbij, een fantastische voetballer. Echt, ik vind dat Frankie het fantastisch doet. Genk heeft heus niet minder kwaliteit dan Anderlecht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties