Standard en Charleroi kunnen sanctie verwachten

Michiel Derwael
| 46 reacties
Standard en Charleroi kunnen sanctie verwachten
Foto: © SC

De supporters van Standard en Charleroi zorgden zaterdag voor tal van accidenten. Beide clubs moeten zich nu verantwoorden voor het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en mogen een straf verwachten. Aan de uitslag wordt niets veranderd.

Het bizarre einde van het duel heeft geen gevolgen voor de uitslag. "Die blijft staan", vertelt woordvoerder van de bond Stefaan Van Loock aan VRT.  "Ref Frank Debleeckere heeft de match immers afgefloten, na 90 en 2 minuten toegevoegde tijd. Bovendien hebben de incidenten geen invloed gehad op het spelverloop of op de score. Alles is volgens het boekje gegaan."

Ook tegen de betrokken supporters wordt een juridische zaak gestart.  Omdat het ging om een risicomatch, was de kans op ongeregeldheden groot. “ Er waren daarom verschillende mobiele politieteams aanwezig met handcamera's. We hebben ook duidelijke beelden van de stadioncamera's. Er zullen heel wat processen-verbaal uitgeschreven worden”, vertelt Jo van Hecke  van de voetbalcel aan Sporza radio.

De relschoppers die het veld bestormden kunnen een zware sanctie verwachten. “Wie het veld betreedt, wacht een zware sanctie. Dat is minstens een stadionverbod van twee jaar en een boete. Daarvan hebben we ook uitstekende beelden. We konden al vele daders identificeren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties