Topschutter wordt gekroond na play-offs

Topschutter wordt gekroond na play-offs
Foto: © SC

Vorig seizoen werd de topschutter al bekendgemaakt na het reguliere seizoen. Dit jaar tellen de play-offs mee. De clubs uit eerste klasse stemden voor dit andere systeem.

Vorig seizoen werd Romelu Lukaku gekroond tot topschutter van de Belgische competitie. De aanvaller had na het einde van de reguliere competitie vijftien doelpunten gemaakt. Dit jaar ligt dat echter anders. De clubs hebben gestemd voor een ander systeem, waarbij de play-offs meetellen.

“Er is beslist dat de wedstrijden in de play-offs ook meetellen”, zegt Ludwig Sneyers van de Pro League aan Het Nieuwsblad. “Dit is een eerlijker systeem. Het zou dom zijn om geen rekening te houden met de doelpunten uit de laatste tien wedstrijden. Die zijn een essentieel onderdeel van de competitie.”

Het probleem is nu wel dat de ploegen in Play-Off 1 in totaal veertig duels spelen en de teams in Play-Off 2 maar 38. Volgens Sneyers is dat geen probleem. De barragewedstrijden tussen de nummer vier uit Play-Off 1 en de winnaar van Play-Off 2 tellen niet mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties